BELCHIM - NEWS CENTER

Сряда, Февруари 19, 2020

Нови възможности в растителната защита от Белхим Кроп Протекшън

  • Посещения: 1790

(South Bulgaria -2017)  

 

(North Bulgaria – 2017)

Belchim Crop Protection

  • Посещения: 1870

 

Митсуи Кемикълс Агро, Инк. [Mitsui Chemicals Agro, Inc.] придобива 10% от акциите на Белхим Кроп Протекшън НВ [Belchim Crop Protection NV]

  • Посещения: 1571

Image

Митсуи Кемикълс Агро, Инк [Mitsui Chemicals Agro, Inc.] (MCAG) придоби 10% от капиталовата позиция в Белхим Кроп Протекшън НВ [Belchim Crop Protection NV]. Двете компании се споразумяха за бизнес сътрудничество. Това бизнес сътрудничество и капиталово обвързване показва ангажимента на двете компании да работят в по-тясно сътрудничество и ще засили връзката с MCAG, като допринесе допълнително за успеха и на двете компании чрез ускоряване разработването на продукти за пазара, както и въвеждане на нови продукти на пазара. .

 

 

 

Прочети още: Митсуи Кемикълс Агро, Инк. [Mitsui Chemicals Agro, Inc.] придобива 10% от акциите на Белхим Кроп...

Белхим Кроп Протекшън отново с различни специализирани продукти в лозята.

  • Посещения: 2827

През изминалата стопанска 2016 година, белгийската компания представи няколко нови продукта за лозя решаващи ключови проблеми в лозята: плевели, мана и брашнеста мана, а именно Чикара Дуо, Милдикът и най-новия фунгицид срещу брашната мана в лозя - Кусаби. Той е допълнение в концепцията на компанията за цялостна защита на лозята от икономически важните болести. Продукта Кусаби съдържа приофенон, активно вещество с нов механизъм на действие изразяващ се в преразпределение на активното вещество чрез изключително силен газов ефект, които гарантира защита на участъци от растенията, които по една или друга причина са останали не третирани. Различният механизъм на действие, спрямо досега познатите и използвани продукти създава удовлетвореност от видимият резултат. Кусаби атакува различни етапи от развитието на патогена, което гарантира ефикасността  и липсата на резистентност. За постигане на максимални резултати в лозята, Белхим препоръчва комбинирането на Кусаби с Милдикът, и приложението им преди и след фаза цъфтеж. Благодарение на двете си активни съставки, които са без аналог в България, Милдикът се доказа като високоефективен фунгицид срещу обикновената мана по лозата. Благодарение на двете активни вещества циазофамид и динатриев фосфонат, Милдикът притежава предпазно, лекуващо и изкореняващо действие. Съчетанието на висока устойчивост на отмиване, лекуващия ефект и дългото последействие, го правят предпочитан избор при тежки климатични условия в най-критичните фаза от развитието на лозята. Кусаби и Милдикът не се натрупват в лозята и не смущават винификацията. Първите пръскания напролет са насочени към  стопиране на житни и широколистни плевели, където продукта Чикара Дуо е хербицидът с впечатляващ резултат. Формулацията на Чикара ДУО решава проблема със заплевеляването в лозя и трайни насаждения за период от четири месеца до края на вегетацията.

 

Изследователският център за полско изпитване на нововъведенията наречен Belchim Crop Station е създаден за демонстриране на практически решения в реални условия и при различни култури.   Belchim Crop Station дава възможност да бъдат тествани нови идеи, както и да се провери потенциалната същност на настоящото и бъдещо продуктово портфолио. Демонстрационните полета са разположени в близост до Лондерзийл, Белгия, където се провеждат над 2000 проучвания годишно. Белхим инвестира между около 5 % от оборота си в изследвания и ново въведения.

Всяка година чрез съдействието на производители от страната Белхим провежда практическо представяне на продуктите си при различни култури и срещу основните вредители. В реална климатична обстановка и при съпоставяне с ключови продукти в областта компанията  доказва ефективността на ново въведенията си, което е основен фактор за успех.

В продуктовата листа на Белхим за сезон 2017 са добавени и няколко конвенционални продукта за лозя регулярно включвани в програмите за растителна защита в периоди на профилактично третиране. Новата ценова политика към конвенционални продукти е насочена изцяло към редуциране разходите за производство на земеделските производители. (Фолпет ВГ / Симоксанил + Манкоцеб ВГ  / Сяра ВГ / Дифеноконазол  и органо силикон като прилепител).  Добавянето на инсектицида Тепеки и акарицида Милбекнок през този сезон допълнително ще допринесе за професионалната продуктова листа. 

Фунгицид от ново поколение за борба с брашнестата мана

  • Посещения: 3062

Вече е факт регистрацията в България на съвременният фунгицид на „Белхим Кроп Протекшън“ за борба с брашнестата мана – Кусаби. Той е едно изключително допълнение в концепцията на „Белхим Кроп Протекшън“ за цялостна защита на лозята от икономически важните болести. Активното вещество – пириофенон е от нова химическа група и с различен механизъм на действие спрямо досега познатите и използвани фунгициди, като атакува различни етапи от развитието на патогена, това гарантира ефикасността на Кусаби и липсата на резистентност. Друга характерна особеност на Кусаби е преразпределението на активното вещество чрез силно изразената газова фаза, която гарантира защита на участъци от растенията, които по една или друга причина са останали нетретирани. За постигане на максимални резултати и цялостна защита на лозята препоръчваме комбинирането на Кусаби с Милдикът /срещу обикновената мана/ и приложението им преди и след фаза „цъфтеж“.

JOIN OUR MAILING LIST

We will treat your information with respect. For more information about our privacy practices please visit our website. By clicking above, you agree that we may process your information in accordance with these terms.

CONTACT DETAILS

Белхим Кроп Протекшън България ЕООД
1612 София, ул.“Стара планина“ №5, ет.5
GSM: 0879 909 989
We on Maps

Designed by Pedro
Scroll to Top